Monday, September 8, 2014

"Ookeani kutse"

"Ookeani kutse"
Jean-Claude Mourlevat



"Ookeani kutse" rääkis poisist Yann ja tema kuuest vennast. Kõik ülejäänud vennad olid kaksikud, aga tema oli üksi. Yann oli natuke teistsugune oma vendadest, ta oli väga lühike, aga tema keha oli proportsioonis. Ta oli ka tumm, aga kõik vennad said temast aru. Ta selgitas oma mõtteid näoilmete ja käte liigutustega väga selgelt.

Ühel tormilisel ööl ajas Yann oma vennad üles ja selgitas, et nad peavad ruttu lahkuma, kuna isa soovis neile halba. Kõik suuremad ja väiksemad vennad järgnesid Yannile ilma küsimusteta. Teeääres andis neile küüti üks rekkamees, kuna tal endal lapsi ei olnud mõtles ta neid aidata. Pärast seda jätkasid vennad teekonda jala. Ühel hetkel küsis üks vendadest, et kuhu poole nad teel on. Sellest hetkest sai nende sihiks jõuda ookeani äärde. Mitte keegi neist ei olnud ookeani varem näinud ning kõik  nad tahtsid seda väga näha..

"Ookeani Kutse" oli kirjutatud huvitavalt. Terve raamat koosnes erinevate inimeste jutustamisest. Iga inimene - ema, isa, rekkamees, politsei, vennad ja teised rääkisid, mida nemad olid teinud ja näinud. 

Midagi selles raamatus väga meenutas autori Kate DiCamillo raamatut "Tiiger virgub". Pärast mõlema raamatu lugemist võib öelda, et  nende kirjutamisstiilid ja kujundid olid  väga huvitavad ning eripärased ja pakkusid palju mõtlemisainet.







No comments:

Post a Comment